Del 15 al 21 de març a Vilanova i la geltrú (Barcelona) va tenir lloc l’activitat de construcció de partenariat ‘What a YOUTH Job Culture Would Look Like?’, organitzada per la Fundació Catalunya Voluntària, per aprendre sobre un tema de màxima prioritat: com ajudar les persones joves a trobar una feina digna a Europa?

L’activitat va comptar amb la participació de 23 persones, incloent-hi els directius i tècnics responsables de 17 entitats no lucratives i una xarxa informal de joves d’un total de 10 països, comptant Bulgària, Hongria, Irlanda, Itàlia, Lituània, Macedònia del Nord, Turquia, Polònia i Portugal. Al llarg de la setmana vem descobrir bones pràctiques i noves activitats i mètodes, utilitzats per aquestes entitats per ajudar les persones joves a millorar les seves competències per trobar la seva feina o bé per crear la seva pròpia feina, cosa que ens resulta cada cop més necessària en un context laboral cada cop més difícil, a causa de diversos factors que hem analitzat durant l’activitat.

Allotjats a l’Hotel César al barri de baixamar vem gaudir d’un entorn ideal per fer activitats a l’aire lliure, així com d’un ambient primaveral.

L’activitat va servir per assolir tots els objectius previstos* i per trobar-nos per primer cop cara a cara amb els directius de quatre entitats sòcies amb què la FCV col·labora des de fa més d’una dècada, sent un autèntic luxe poder compartir una setmana de treball amb un grup de participants tan divers, expert i compromès amb els objectius de l’activitat, que va fer no menys de 7 presentacions i 4 tallers al llarg del programa, dedicats a les competències identificades pels socis com a clau: iniciativa, competències digitals i autoconeixement.

Juntament amb la preparació realitzada amb les entitats i el grup de participants, amb qui vam mantenir converses en línia abans del viatge, un dels elements d’èxit va ser l’actitud propera i solidària dels participants amb dècades d’experiència, els quals van formar part del grup com un més, aportant els seus coneixements d’una manera que aquelles persones amb menys experiència se sentissin part de l’activitat, motivats per aportar els seus coneixements.

Volem agrair i felicitar l’ Aleks i el Lolo, facilitadors de l’activitat, per la seva excel·lent feina; a l’Andrés, per la seva increïble ajuda com a reporter i persona de suport. Moltes gràcies a tot el grup: Anton, Ayvaras, Danilo, Dario, Ece, Egle, Elena , Ewa, Georgi, Gurkan, Jôao, Lauren, Marcin, Nino, Pelin, Rita, Tereza i Zak, per compartir les vostres experiències i coneixements!.

*Els objectius principals de l’activitat, realitzada amb el suport del programa Erasmus+ de la Comissió Europea i coordinada per la FCV, van ser:

-Compartir experiències sobre les necessitats i desafiaments que enfronten els/les joves per tenir una feina digna a Europa.

-Intercanviar experiències, coneixements i idees per crear nous programes, projectes i activitats que els puguin ajudar a tenir una feina digna.

-Construir noves associacions per abordar aquests desafiaments des d’una perspectiva europea.

Lluc Martí

Coordinador